Cube Long Arrow Right External Link angle-right Search Times Spinner angle-left

A kassza funkció

Azok számára készült ....

 • akik a bevételeiket és kiadásaikat, kp be és kifizetéseket , napi szinten szeretnék követni, 
 • akiket érdekel, hogy a bevételük milyen fizetési módokban történt külön a szolgáltatásokra és a termékeladásokra vonatkozóan   
 • akik látni szeretnék, hogy melyik napon, héten vagy hónapban milyen bevételeik voltak, üzletenként vagy kollégánként vagy szakterületenként
 • akik szeretnék tudni a vendégeik forgalmát visszamenőleg vagy top sorrendben 
 • akik a termékeladást és termékfelhasználást nyomon szeretnék követni mind értékben mind készlet szempontjából 
 • akik számlát szeretnének készíteni a szolgáltatásról vagy termékről és egy mozdulattal a Billingón keresztül elküldenék a vendég részére  

Nézzük meg miként tudod mindezt a Salonic rendszerben működtetni.

A kasszát a naptár bármelyik nézetében (napi, 3 napos nézet, heti, havi, lista) baloldalt felül a szabad időpont kereső gomb mellett tudod megnyitni. Amennyiben több szalonos rendszert működtetsz úgy megnyitáskor mindig azt a kasszát nyitja meg amely szalon naptár nézetében éppen vagy.  

undefined

A fejléc jobb oldali részében is van egy kassza ikon amellyel mindig azt a kasszát tudod megnyitni, amely üzlet adminjával beléptél a Salonic-ba. Ugyanakkor ennél a kassza ikonnál megjelenő piros szám figyelmeztet, hogy szalonodban mennyi a fizetésre váró vendéged még aznap vagy előző nap. Erre kattintve tudsz vendéget fizettetni. Ez a vendég fizettetés egyik módja. A kasszát tehát akkor szükséges használnod, amikor a vendég, a szalonból történő távozás előtt fizet. Egyébként a kasszát tetszés szerinti időközönként nyithatjuk és zárhatjuk. A beállítások /általános/kassza funkcióban találhatók az alapbeállítási lehetőségek, mint pin kód kérés, automatikus zárás, napi bevétel küldés e-mailen stb.

undefined

A kassza megnyitása után láthatóak az alapinformációk , mint a szalon neve, nap, nyitó egyenleg, kassza aktuális egyenleg.

undefined

A kassza szerkezete az alábbi módon épül fel:

 • Összesítő

Megmutatja az aznapi kifizetett szolgáltatásokat és a fizetési módokat.

undefined

Megmutatja a termékeladásokat és termékfelhasználásokat a kézpénz ki/be fizetéseket a borravalókat és a munkatársak termelését és a tényleges munkával töltött időt.

undefined
 • Tranzakciók/ A napi vendégek fizetési tételeit időrendi sorrendben mutatja
undefined
 • Fizetett szolgáltatások/ tételesen időrendben
undefined
 • Eladott termékek/ ha vannak
undefined
 • Fizetésre váró vendégek/aki még nem fizetett
undefined

Vendég fizettetésének másik módja amikor a naptár nézetben egy mai vendég szolgáltatására kattintasz. Ekkor ez a felület jelenik meg, és ha nem szükséges változtatnunk, módosítanunk , átütemeznünk akkor alul a zöld színű vendég fizet gomb következik.

undefined

undefined

Még a fizettetés előtt tudsz számos változtatást eszközölni, mint pl: új tételt tudsz felvenni akár olyat is ami nincs az árlistádban vagy új szolgáltatást tudsz hozzáadni amit a vendég időközben még kért, vagy itt tudsz terméket eladni számára. Továbbá a fizetési módot is ki tudod választani. A fizetésre kattintav a rendszer rögzítette az összeget.

undefined

A számla készítése gombra kattintva a rendszer számlát generál és elküldi elektronikusan a vendég e-mail címére. Ehhez szükséges a vendég számlázási adatainak megadása. 

undefined

Az adatok kitöltése után a rendszer egy utolsó ellenörzést csinál ahol még elküldés előtt lehet módosítani az adatokon.

undefined

Az igenre kattintva elkészül a számla amit kinyomtathatsz .

undefined

A kinyomtatott számla elkészül amit csatolva továbbíthatsz a vendégnek.

undefined